Puikkohitsauskoneet

Kestävät ja laadukkaat puikkohitsauskoneet kovaan käyttöön.

Puikkohitsaus on vanhin ja tunnetuin hitsausprosessi, jonka päällystetyn hitsauspuikon kehittäjä ja ESABin perustaja Oscar Kjellberg esitteli aivan 1900-luvun alussa. Suomen kielessä nimitys puikkohitsaus on vakiintunut, vaikka joskus sitä saatetaan kutsua vielä vanhoilla nimillä metallikaarihitsaus tai sähköhitsaus.
Puikkohitsauksessa valokaari palaa hitsauspuikon pään ja työkappaleen välissä. Puikkohitsaus on aina käsinhitsausta eikä sitä voida mekanisoida lyhyen määrämittaisen lisäaineensa takia.

Puikkohitsausta käytetään vielä nykyäänkin paljon ja lähes kaikkialla, vaikka MIG/MAG-hitsaus on ohittanutkin sen lisäainekulutuksessa. Se sopii erityisesti terästen ja valurautojen hitsaukseen sekä päällehitsaukseen.
Puikkohitsauksen etuja ovat monipuolisuus ja joustavuus, toimivuus kaikissa olosuhteissa, laaja lisäainevalikoima, yksinkertaiset ja helposti siirrettävät laitteet, hyvä luoksepäästävyys sekä hyvä hitsin laatu. Puikkohitsauksessa et tarvitse suojakaasua, koska hitsauspuikon päälyste synnyttää hitsisulan päälle suojakaasun ja hitsauskuonan. ESAB Hitsauspuikkoja on satoja eri metalleille ja eri kohteisiin. Käyttöalue alkaa noin 1-1,5 mm:n aineenpaksuudesta lähtien.

Puikkohitsausta varten tarvitaan vain virtalähde, maadoituskaapeli sekä puikonpitimellä varustettu
hitsauskaapeli. ESAB TIG-hitsauskoneet soveltuvat puikkohitsaukseen.

Nykyiset pinet puikkohitsausinventterit ovat antaneet mahdollisuuden liikkuvuuteen. Pienimmät puikkohitsauskoneet painavat 4 kg, joten ne on helppo ottaa työmaalle. EWM puikkohitsauskone valikoimasta löytyy koneet harrastekäyttöön sekä teollisuuteen 160 A - 400 A. Pienet puikkohitsauskoneet toimivat valovirralla, joten et tarvitse kuin koneen, hitsauspuikot sekä valovirtapistokkeen.

ESAB puikkohitsauskoneilla kattava takuu ja EWM koneilla 3 vuoden 24/7 takuu.EWM Pico 160 EWM Pico 160 paneeli

EWM Pico 160

EWM Pico 160 on puikkohitsauskone, jossa on myös TIG-hitsausominaisuus Lift-arc. Koneessa on Arcforce, kuuma käynnistys ja antistick toiminnot. Pico 160 on kannettava ja erittäin kevyt vain 4,9kg – alumiinista tehdyt kehikot, jossa iskunkestävästä muovista valmistettu kotelo. Suojaluokka IP23. Sisältää 3,5 m verkkojohto 16 maadoitetulla pistokkeella.

EWM Pico 160 puls EWM Pico 160 puls paneeli

EWM Pico 160 cel puls

EWM Pico 160 cel puls on puikkohitsauskone, jossa on pulssitoiminnot sekä puikko- ja TIG hitsaukseen. TIG hitsaus on pulssitettu 2 kHz:iin. EWm Pico 160 cel Puls koneessa on myös TIG-hitsausominaisuus Lift-arc. Suurempi verkkojännitteen toleranssialue, -40...+15 % ongelmattomaan käyttöön generaattoreilla ja jopa 100 m pitkillä verkkokaapeleilla. Pico 160 puls koneessa on Arcforce, kuuma käynnistys ja antistick toiminnot. Pico 160 puls on kannettava ja erittäin kevyt vain 4,9kg, jossa iskunkestävästä muovista valmistettu kotelo. Kaukosäädin mahdollisuus. Puikon maksimipaksuus 4mm, mutta todellisuudessa 3,2mm puikko soveltuu paremmin. Suojaluokka IP23. Sisältää 3,5 m verkkojohto 16 maadoitetulla pistokkeella.


EWM Pico 220 cel Puls EWM Pico 220 cel puls paneeli

EWM Pico 220 cel Puls

EWM puikkohitsauskone Pico 220 cel puls koneella saat täydellisen pystyhitsauksen pulssitoiminnon avulla. Koneessa on puikko ja TIG lift acr pulssi toiminnot. Selluloosapuikoilla 100% turvallinen pystyhitsaukseen. Arcforce, hot start ja Antistick asetusta voidaan asettaa. EWM Pico 220 cel Puls on kannettava, jossa on vahva Iskunkestävä kotelo, joka sopii rakennustyömaalle. Kauko-ohjaimen kytkentämahdollisuus. Tarkistettu suojaluokka (IP34). Energiansäästöä korkean hyötysuhteen ja valmiustilan ansiosta. Pakkauksessa virtalähde, 5 m verkkovirtajohto, olkahihna.


EWM Pico 350 cel Puls EWM Pico 350 cel puls paneeli

EWM Pico 350 cel puls ja EWM Pico 400 cel puls

EWM puikkohitsauskone Pico 350 cel puls koneella saat täydellisen pystyhitsauksen pulssitoiminnon avulla. Koneessa on puikko ja TIG lift acr pulssi toiminnot. Selluloosapuikoilla 100% turvallinen pystyhitsaukseen. Arcforce ja hot start asetusta voidaan asettaa ja säätää. EWM Pico 350 cel puls on kannettava, jossa on vahva iskunkestävä kotelo, joka sopii rakennustyömaalle. Tarkistettu suojaluokka (IP34). Energiansäästöä korkean hyötysuhteen ja valmiustilan ansiosta. Pakkauksessa virtalähde, 5 m verkkovirtajohto, olkahihna.


Renegade ES 300i

Renegade ES 300i on invertteriin perustuva puikko-ja LiveTIG-kone, jolla on erinomainen tehopainosuhde. Kompaktin rakenteensa ansiosta se on helppo kantaa ja tuoda mille tahansa työmaalle. Koneella on korkea kuormitusaikasuhde, ja sitä voi käyttää pitkillä verkkojohdoilla ja hitsauskaapeleilla, minkä vuoksi se on erinomaisen sekä paikallisiin että kenttäkohteisiin. Koneessa on automaattinen liitäntäjännitteen tunnistus ja sitä voidaan käyttää millä tahansa 3-vaiheisella liitäntäjännitteellä välillä 230-480 V. Ammattitason puikkohitsaukseen jopa 6 mm:n puikoilla. Kone säätää optimaaliset aloitus-ja lopetusparametrit automaattisesti valitun virran mukaan. 3 muistiasetusta hitsausparametrien helppoa ja nopeaa käyttöä varten.ESAB Renegade ES 210i

ESAB Renegade ES 210i

Renegade ES on ammattikäyttöön tarkoitettu yksivaiheinen puikko- ja Live TIG -hitsauskone, jonka kestävä IP23-luokiteltu kotelo soveltuu kovaan käyttöön. ESAB ES 210i Renegadessa on korkealaatuinen kantohihna ja useita nostokohtia, joten voit siirtää sitä tarpeen mukaan. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu aktiivinen PFC-piiri, joka mahdollistaa katkeamattoman virransyötön myös erittäin pitkillä jatkokaapeleilla (jopa 100 m).Renegade ES 210 tarjoaa ensiluokkaisen hitsauslaadun kaikilla puikkotyypeillä, mukaan lukien 6010- selluloosapuikko. Käyttäjällä on suora pääsy hitsausarvoihin ja muistipainikkeisiin, mikä tekee koneesta erittäin helppokäyttöisen. Toimitukseen sisältyy virtalähde, maakaapeli, puikonpidi, virtajohto ja olkahihna.


ESAB Rogue ES

ESAB Rogue ES 180i PRO ja ESAB Rogue ES 200i PRO

ESAB Rogue ES 180i/200i PRO puikkohitsauskone on vankka ja kestävä virtalähde ammatti- ja kotihitsaajalle. Kone tarjoaa huipputekniset hitsausominaisuudet ja luotettavuuden käyttämällä uusinta korkealaatuista tehoelektroniikkaa ja digitaalista ohjausta. ESAB Rogue ES 180i/200i PRO puikkohitsauskone tarjoaa tasaisen tasavirtahitsauksen, jolla voit hitsata erilaisia metalleja, kuten seostettua ja seostamatonta terästä, ruostumatonta terästä ja valurautaa. Arc Force- ja Hot Start -asetukset ovat säädettävissä ja auttavat käyttäjää löytämään tarkalleen oikean kaaren. Digitaalisena mikroprosessori ohjaa tarkasti kaikkia toimintoja ja tarjoaa luokan parhaan hitsauksen suorituskyvyn koneen ampeerialueella. ESAB Rogue:lla voidaan hitsata käyttää korkeintaan 4,0mm:n puikkoja. PFC takaa vakaan kaarin, joka kestää tehonvaihteluita jopa työskennellessään pitkillä jatkojohdoilla 100 metriin saakka. Rogue ES 180i/200i PRO:llä voi helposti suorittaa TIG-hitsauksen “Lift TIG” -käynnistyksen avulla. Kiinnitä virtalähteeseen valinnainen TIG-pistooli, jossa on sisäänrakennettu kaasuventtiili ja kiinnitä kaasuletku virtaussäätimeen, niin hitsauksen voi aloittaa. Paketti sisältää: virtalähde, 3 m verkkojohto ja pistoke, olkahihna, puikonpidin sekä maadoituspuristin 3m kaapeleilla.

Sarjaan kuuluu myös ESAB Rogue ES 150i ja ES 180i ja ne ovat tarkoitettuja harrastekäyttöön.
Lisätietoja ESAB puikkohitsauskoneista »

Arctronic Oy Turku myy kattavasti tuotteet hitsaukseen liittyen. Katso valikoimistamme myös hitsauspuikot ja -lisäaineet tai lue lisää puikkohitsaukseen liittyen.

Böhler Welding
Walter Schnorrer
GCE kaasutarvikkeet ja säätimet
EWM