Puikkohitsauskoneet

Kestävät ja laadukkaat ESAB puikkohitsauskoneet kovaan käyttöön.

Puikkohitsaus on vanhin ja tunnetuin hitsausprosessi, jonka päällystetyn hitsauspuikon kehittäjä ja ESABin perustaja Oscar Kjellberg esitteli aivan 1900-luvun alussa. Suomen kielessä nimitys puikkohitsaus on vakiintunut, vaikka joskus sitä saatetaan kutsua vielä vanhoilla nimillä metallikaarihitsaus tai sähköhitsaus.
Puikkohitsauksessa valokaari palaa hitsauspuikon pään ja työkappaleen välissä. Puikkohitsaus on aina käsinhitsausta eikä sitä voida mekanisoida lyhyen määrämittaisen lisäaineensa takia.

Puikkohitsausta käytetään vielä nykyäänkin paljon ja lähes kaikkialla, vaikka MIG/MAG-hitsaus on ohittanutkin sen lisäainekulutuksessa. Se sopii erityisesti terästen ja valurautojen hitsaukseen sekä päällehitsaukseen.
Puikkohitsauksen etuja ovat monipuolisuus ja joustavuus, toimivuus kaikissa olosuhteissa, laaja lisäainevalikoima, yksinkertaiset ja helposti siirrettävät laitteet, hyvä luoksepäästävyys sekä hyvä hitsin laatu. Puikkohitsauksessa et tarvitse suojakaasua, koska hitsauspuikon päälyste synnyttää hitsisulan päälle suojakaasun ja hitsauskuonan. ESAB Hitsauspuikkoja on satoja eri metalleille ja eri kohteisiin. Käyttöalue alkaa noin 1-1,5 mm:n aineenpaksuudesta lähtien.

Puikkohitsausta varten tarvitaan vain virtalähde, maadoituskaapeli sekä puikonpitimellä varustettu
hitsauskaapeli. ESAB TIG-hitsauskoneet soveltuvat puikkohitsaukseen.

Nykyiset pinet puikkohitsausinventterit ovat antaneet mahdollisuuden liikkuvuuteen. Pienimmät ESAB puikkohitsauskoneet painavat alle 4 kg. ESAB puikkohitsauskone valikoimasta löytyy koneet harrastekäyttöön sekä teollisuuteen. Pienet puikkohitsauskoneet toimivat valovirralla, joten et tarvitse kuin koneen, hitsauspuikot sekä valovirtapistokkeen.

ESAB puikkohitsauskoneilla 3 vuoden takuu (paitsi Buddy-sarjalla 2 vuotta)Renegade ES 300i (UUTUUS)

Renegade ES 300i on invertteriin perustuva puikko-ja LiveTIG-kone, jolla on erinomainen tehopainosuhde. Kompaktin rakenteensa ansiosta se on helppo kantaa ja tuoda mille tahansa työmaalle. Koneella on korkea kuormitusaikasuhde, ja sitä voi käyttää pitkillä verkkojohdoilla ja hitsauskaapeleilla, minkä vuoksi se on erinomaisen sekä paikallisiin että kenttäkohteisiin. Koneessa on automaattinen liitäntäjännitteen tunnistus ja sitä voidaan käyttää millä tahansa 3-vaiheisella liitäntäjännitteellä välillä 230-480 V. Ammattitason puikkohitsaukseen jopa 6 mm:n puikoilla. Kone säätää optimaaliset aloitus-ja lopetusparametrit automaattisesti valitun virran mukaan. 3 muistiasetusta hitsausparametrien helppoa ja nopeaa käyttöä varten.Renegade ET 300i / ET 300iP (UUTUUS)

Renegade TIG -hitsauskone on HF TIG -ja puikkokone, jolla on erinomainen teho/painosuhde. Kompaktin rakenteensa ansiosta se on helppo kantaa ja tuoda mille tahansa työmaalle. Koneella on korkea kuormitusaikasuhde, ja sitä voi käyttää pitkillä verkkojohdoilla ja hitsauskaapeleilla, minkä vuoksi se on erinomainen hitsauskone sekä paikallisiin että kenttäkohteisiin. Koneessa on automaattinen verkkojännitteentunnistus, ja sitä voidaan käyttää millä tahansa verkkojännitteellä 208 V:n ja 528 V:n välillä kolmivaiheisena ja 230 V 1-vaihejännitteellä.

Renegade ET300 hitsauskone on saatavana pulssillisena sekä pulssittomana. Modulaarinen järjestelmä, jolloin vesijäähdyttimen ja vaunun liitännät eivät vaadi työkaluja.Buddy™ Arc 145

Buddy™ Arc 145 on luja ja kestävä virtalähde ammattihitsaajalle. Se tarjoaa kehittyneen IGBT-teknologian ansiosta huippuluokan hitsaustehoa ja luotettavuutta. Buddy™ Arc 145 on helppokäyttöinen, lujarakenteinen, mutta kevyt puikkohitsauskone. Lämpösuojajärjestelmä ja tehokas tuuletin suojaavat laitteen elektroniikkaa, mikä varmistaa luotettavan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Kotelointi on suunniteltu kestämään vaativia ympäristöjä ja sen varustukseen kuuluvat olkahihna ja kantokahva.ESAB Buddy™ Arc 180

Buddy™ Arc 180 on luja ja kestävä virtalähde ammattihitsaajalle. Se tarjoaa kehittyneen IGBT-teknologian ansiosta huippuluokan hitsaustehoa ja luotettavuutta. Buddy™ Arc 180 on käyttäjäystävällinen, lujarakenteinen, mutta kevyt puikko-/TIG-hitsauskone, joka on varustettu Live Tig -toiminnolla. Lämpösuojajärjestelmä ja tehokas tuuletin suojaavat laitteen elektroniikkaa, mikä varmistaa luotettavan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Kotelointi on suunniteltu kestämään vaativia ympäristöjä ja sen vakiosuojausluokka on IP 23S. Laitteeseen kuuluu olkahihna ja tukeva kantokahva.Caddy® Arc 151i/201i, A33

Pienikokoinen kannettava invertteri puikko- ja TIG-hitsaukseen elektronisesti ohjatulla LiveTig™-sytytyksellä. Caddy® Arc 151i/201i -koneet ovat 230 V:n yksivaiheisia virtalähteitä, jotka on varustettu PFC-piirillä. PFC-piirin ansiosta näitä koneita on mahdollista käyttää 16 A:n sulakkeella. Helppokäyttöinen digitaalinen käyttöpaneeli asetuksille, jossa kaksi muistipaikkaa hitsausarvoille. Caddy® Arc 151i hitsaa useimpia Ø 1,6 - 3,2 mm:n puikkoja ja joitakin 4 mm:n puikkoja. Caddy® Arc 201i hitsaa useimpia Ø 1,6 - 4 mm:n puikkoja.Caddy® Arc 251i, A32/A34

Caddy® Arc 251i on 400 V:n kolmivaiheinen virtalähde, joka on varustettu PFC-piirillä. PFC-piirin ansiosta näitä koneita onmahdollista käyttää 16 A:n sulakkeella. PFC suojaa konetta myös verkkojännitteen vaihteluita vastaan ja mahdollistaa koneiden turvallisen käytön generaattorin kanssa. Caddy® Arc 251i -konetta voi käyttää erittäin pitkillä, yli 100 m:n verkkokaapeleilla, jolloin saavutetaan erittäin laaja työskentelyalue. Helppokäyttöinen digitaalinen käyttöpaneeli asetuksille. Säädettävä kuuma-aloitus ja kaaripaine mahdollistavat tarkat säädöt (A34). Kaksi muistipaikkaa hitsausarvoille (A34). Puikkotyypin valinta (A34) säätää koneen ominaisuudet hitsauksessa käytettävän puikon mukaan. Hitsaa useimpia 1,6 - 5 mm:n puikkoja; emäs, rutiili ja selluloosa.ESAB Rebel EMP 235ic-monimenetelmäkone (UUTUUS)

EMP 235ic on Rebel sarjan uusin ja suurin hitsauskone. Rebel 235ic on pikkuveljeään EMP 215ic:tä tehokkaampi versio, johon sopii 15-18 kg hitsauslanka kela. Rebel EMP 235ic on luokkansa suorituskykyisimpiä, joka suoriutuu vaativistakin hitsaustöistä ja on valmistettu kovaa käyttöä varten. Rebel EMP 235ic on usean prosessin suorituskykyinen monimenetelmäkone, joka suoriutuu MIG-, täytelanka-, puikko-ja TIG-hitsauksesta.ESAB Rebel EMP 215ic-monimenetelmäkone

Rebel™-sarjan hitsauskoneilla on etunaan eräs innovatiivisimmista

saatavilla olevista hitsaustekniikoista sekä

120/230 V:n joustavuus ensiöjännitteen suhteen. Ammattihitsaajien inspiroimaa mullistavaa suunnittelua edustava Rebel on valmis pakkaus minkä tahansa materiaalin – seostamattoman ja ruostumattoman teräksen sekä alumiinin hitsaukseen – ja se on helppo ottaa mukaan minne tahansa. Todellinen usean prosessin suorituskyky luokkansa parhaaseen MIG-, täytelanka-, puikko- ja Lift TIG-hitsaukseen Rebel EMP 215ic:llä.


Lisätietoja ESAB puikkohitsauskoneista »

Arctronic Oy Turku myy kattavasti tuotteet hitsaukseen liittyen. Katso valikoimistamme myös hitsauspuikot ja -lisäaineet tai lue lisää puikkohitsaukseen liittyen.