TIG-hitsauskoneet

Laadukkaat ja monipuoliset ESAB TIG-hitsauskoneet meiltä

TIG-hitsaus on kaasukaarihitsausprosessi, jossa valokaari palaa sulamattoman volframielektrodin ja työkappaleen välissä suojakaasun ympäröimänä. Suojakaasu on aina inertti kaasu ja yleensä käyettään argonia. Se suojaa samalla myös kuumaa elektrodia hapettumiselta.

TIG-hitsausta voidaan tehdä lisäaineen kanssa tai ilman lisäainetta. Lisäaine tuodaan käsinhitsauksessa toisella kädellä hitsisulaan, johon se sulaa. Mekanisoidussa TIG-hitsauksessa lisäaineen syöttöön käytetään koneellista langansyöttölaitetta.

TIG-hitsausta tehdään käsinhitsauksena vähän samaan tapaan kuin kaasuhitsausta. Se on helppo myös mekanisoida laittamalla hitsain kuljetuslaitteeseen. TIG-hitsauslanka on 500mm tai 1000mm pitkä suora ja paljas lisäainelanka, jonka kemiallinen koostumus vastaa yleensä hitsattavan materiaalin koostumusta.

TIG-hitsaus on yleisesti käytetty, tärkeä hitsausprosessi. Yleisimpiä käyttöaloja ovat mm. vaativien putkistojen hitsaus, ruostumattomien putkien ja putkipalkkien valmistus, ohuiden aineiden hitsaus, alumiinin hitsaus, erikoismetallien hitsaus ja pienet korjaushitsaukset. Käyttöalue alkaa noin 0,1 mm:n ainepaksuudesta lähtien.

TIG-hitsauksen etuja ovat mm. hyvä sulan ja tunkeuman hallinta, lämmöntuonti hyvin säädettävissä, metallurgisesti erittäin puhdas hitsi, hitsaus mahdollista myös ilman lisäainetta, kuonaton hitsaus, kätevyys ja hyvänmuotoinen hitsi.

ESAB TIG-hitsauskoneita on jokaiseen lähtöön: ammattilaisille kovaan käyttöön tai kotiharrastajalle pienempi ja yksinkertaisempi hitsauskone. ESAB Renegade-sarja tarjoaa 300 A tehon, jolla voit suorittaa massiivisiakin hitsauksia.

ESAB TIG-hitsauskoneet ovat myös laadukkaita puikkohitsauskoneita.


ESAB TIG-hitsauskoneilla on 3 vuoden takuu (paitsi Buddy sarjan kone 2 vuotta).Renegade ET 300i / ET 300iP

Renegade TIG -hitsauskone on HF TIG -ja puikkokone, jolla on erinomainen teho/painosuhde. Kompaktin rakenteensa ansiosta se on helppo kantaa ja tuoda mille tahansa työmaalle. Koneella on korkea kuormitusaikasuhde, ja sitä voi käyttää pitkillä verkkojohdoilla ja hitsauskaapeleilla, minkä vuoksi se on erinomainen hitsauskone sekä paikallisiin että kenttäkohteisiin. Koneessa on automaattinen verkkojännitteentunnistus, ja sitä voidaan käyttää millä tahansa verkkojännitteellä 208 V:n ja 528 V:n välillä kolmivaiheisena ja 230 V 1-vaihejännitteellä.

Renegade ET300 hitsauskone on saatavana pulssillisena sekä pulssittomana.Modulaarinen järjestelmä, jolloin vesijäähdyttimen ja vaunun liitännät eivät vaadi työkaluja.Buddy™ Tig 160

Buddy™ Tig 160 on luja ja kestävä virtalähde ammattihitsaajalle. Tämä kone tarjoaa kehittyneen IGBT-teknologian ansiosta huippuluokan hitsaustehoa ja luotettavuutta. Buddy™ Tig 160 on helppokäyttöinen, lujarakenteinen, mutta kevyt TIG-hitsauskone, jossa on HF-sytytys ja puikkohitsaustoiminto (MMA). Lämpösuojajärjestelmä ja tehokas tuuletin suojaavat laitteen elektroniikkaa, mikä varmistaa luotettavan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Kotelointi on suunniteltu kestämään vaativia ympäristöjä ja sen vakiosuojausluokka on IP 23S. Laitteeseen kuuluu olkahihna ja tukeva kantokahva.Caddy® Tig 1500i/2200i, TA33

Caddy® Tig-koneet on varustettu PFC-piirillä, jonka ansiosta niitä on mahdollista käyttää 16 A:n sulakkeella. PFC suojaa konetta myös verkkojännitteen vaihteluita vastaan ja mahdollistaa koneidenturvallisen käytön generaattorin kanssa. Caddy® Tig 1500i/2200i - koneita voi käyttää erittäin pitkillä, yli 100 metrin verkkokaapeleilla, jolloin saavutetaan erittäin laaja työskentelyalue. Caddy® TA33 -käyttöpaneelin avulla on helppo suorittaa TIG-hitsausta. Sinun tarvitsee vain asettaa materiaalin paksuus, ja kone säätää kaiken muun puolestasi. Lopputuloksena on korkealaatuinen TIG-hitsi. Voit säätää hitsausvirtaa, virran laskuaikaa ja kaasun
jälkivirtausta myös manuaalisesti.Caddy® Tig 1500i/2200i, TA34

Caddy® Tig-koneet on varustettu PFC-piirillä, jonka ansiosta niitä on mahdollista käyttää 16 A:n sulakkeella. PFC suojaa konetta myös verkkojännitteen vaihteluita vastaan ja mahdollistaa koneiden turvallisen käytön generaattorin kanssa. Caddy® Tig 1500i/2200i - koneita voi käyttää erittäin pitkillä, yli 100 metrin verkkokaapeleilla, jolloin saavutetaan erittäin laaja työskentelyalue. Edistyneemmän Caddy® TA34 -käyttöpaneelin avulla voit suorittaa TIG-pulssihitsausta, jolloin voit paremmin hallita hitsausenergiaa. Tämä käyttöpaneeli sisältää myös mikropulssitoiminnon, jonka avulla voit asettaa pulssiajat 0,001 sekuntiin. Caddy® TA34 -paneelissa on
kaksi muistia, joihin voit tallentaa kaikki asetukset. Voit vaihtaa muistien välillä paneelin kautta tai pistoolin liipaisimesta jopa hitsauksen aikana. Voit myös asettaa virran lasku- ja nousuajan sekä kaasun jälkivirtauksen ja kytkeä kaukosäätimen.Caddy® Tig 2200i AC/DC, TA33/TA34

Vaihtovirta-TIG-koneen yksi tärkeimmistä tehtävistä on antaa vakaa valokaari. Tig 2200i -kone sisältää QWave™-
toiminnon, joka optimoi vaihtovirran aaltomuodon, jolloin saadaan aikaiseksi tasainen valokaari ja tuotetaan
mahdollisimman vähän meluääntä ilman, että hitsauksen lopputulos vaarantuu.

Saatavana on kaksi vaihtoehtoista ohjauspaneelia.

Caddy® TA34 AC/DC -ohjauspaneelissa on kaikki tarvittavat toiminnot tasavirta-TIG-hitsaukseen, vaihtovirta- ja tasavirtahitsaukseen sekä puikkohitsaukseen. Kaikki toiminnot on esitetty ohjauspaneelissa helposti ymmärrettävällä tavalla. Vaihtovirran tasapainoasetuksella ohjataan kaaren puhdistusta ja tunkeumaa, ja vaihtovirran taajuusasetuksella ohjataan kaaren leveyttä.
Caddy® TA33 -ohjauspaneelin avulla on helppo suorittaa TIG-hitsausta vaihtovirralla. Sinun tarvitsee vain asettaa
materiaalin paksuus, ja kone säätää kaiken muun puolestasi.


Lue lisää ESAB TIG-hitsauskoneista »

Lue lisää TIG-hitsauksesta tai tutustu hitsauskonevalikoimaamme kattavammin.

Böhler Welding
Walter Schnorrer
GCE kaasutarvikkeet ja säätimet
EWM