Nestekaasu, alan asiantuntijalta

Arctronicin valikoimista löydät nestekaasupullot ja -tarvikkeet kattavasti. Tule tutustumaan toimipisteellemme Turkuun.

Nestekaasun ominaisuudet

Nestekaasu on palavaa, väritöntä, voimakkaasti hajustettua kaasua, joka on noin 1,5 kertaa ilmaa raskaampaa. Kaasupullossa se on nestemäisessä olomuodossa. Nestekaasu ei ole myrkyllistä, mutta suurina pitoisuuksina se on tukahduttavaa.

Nestekaasun varastointi

Kaasupullot on varastoitava hyvin tuuletetussa tilassa, pystyasennossa venttiili ylöspäin. Niitä ei saa varastoida kellareissa, kulkuteiden läheisyydessä eikä portaiden alla. Suurin sallittu säilytyslämpötila on +40°C. Asuintiloissa saa säilyttää enintään 25 kg nestekaasua.

Pullokoot ja venttilit

Kotitalouteen tarkoitettuja nestekaasupulloja on kahdella eri venttiilillä, painoventtiili (PV) ja sivu- tai kierreventtiili (KV)

Painoventtiili pulloja löytyy teräksisenä ja komposiitina. Pullokokoja löytyy teräksisenä 2kg, 5kg ja 11kg, kun taas komposiittipulloja saa 5kg ja 10kg pulloissa.

Sivu- tai kierreventtili pulloja käytetään useimmiten kotitaloudessa, matkailuautoissa ja -vaunuissa sekä veneissä. Sivu- tai kierreventtili pulloja löytyy teräksisenä ja alumiinisena. Teräspullojen koot ovat 11kg ja 33kg ja alumiinisten pullojen koot 6kg ja 11kg.

Turvallisuusohjeita

Nestekaasupulloa on aina käytettävä pystyasennossa, koska nestemäinen kaasu tulee ulos kaasumaisena. Käyttö tulee tapahtua hyvin ilmastoidussa paikassa, koska palaessaan kaasu kuluttaa suuria määriä happea. Tupakointi ja avotulen teko kaasupullojen läheisyydessä ehdottomasti kielletty.


Tule myymäläämme Turkuun tutustumaan nestekaasupulloihin ja -tarvikkeisiin! Katso yhteystiedot.

Böhler Welding
Walter Schnorrer
GCE kaasutarvikkeet ja säätimet
EWM